ប្រវតិ្តមីកញ្ចប់
មីកញ្ចប់ឆ្អិនស្រាប់មានប្រភពកំណើតពី ប្រទេសជប៉ុន បង្កើតឡើងដោយ លោក ម៉ូម៉ូហ៊្វូកុ អាន់ដូ នៅឆ្នាំ ១៩៥៨ (យោងតាមឯកសារ WINA “World Instant Noodle Association”)។ ចាប់ពីពេលនោះមកមីកញ្ចប់ឆ្អិនស្រាប់ទទួលបានការពេញនិយមយ៉ាងខ្លំាងរហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ននេះ ហើយត្រូវបានប្រើប្រាស់ទូទាំងពិភពលោក។ ក្នុងឆ្នាំ២០១៨ ការបរិភោគមីកញ្ចប់មានរហូតដល់ ១០៣,៦ ពាន់លាន កញ្ចប់ ឬស្មើនឹង ២៨០ លានកញ្ចប់ ក្នុងមួយថ្ងៃ (យោងតាមឯកសារ WINA “World Instant Noodle Association”)។ អានបន្ថែម…