មីជាតិភីហ្សា
មុខម្ហូបទី៤ មានឈ្មោះថា “មីជាតិភីហ្សា”
គ្រឿងផ្សំ៖
• មីជាតិស៊ុបមាន់ ១ កញ្ចប់
• សាច់ក្រក ១ដុំ
• ពងមាន់ ២គ្រាប់
• ស្ករស កន្លះកូនស្លាបព្រា
• ប៊ឺ (Butter) ១កូនស្លាបព្រា
• ស្លឹកខ្ទឹម ១ដុំ
របៀបចម្អិន៖
ឥឡូវ យើងមកមើលរបៀបចម្អិនទាំងអស់គ្នា៖
• ជាដំបូងយើងឆុងមីជាតិ រួចដាក់អោយស្ងួតទឹក
• បន្ទាប់មក យើងចៀនសាច់ក្រក ហើយហាន់ជាចំណិតស្ដើងៗ
• យើងវៃពងមាន់ 2គ្រាប់ដាក់ចាន ដោយដាក់លាយគ្រឿងស៊ុបមីជាតិ រសជាតិស៊ុបមាន់ ពាក់កណ្តាលកញ្ចប់ រួចថែមស្ករស កន្លះកូនស្លាបព្រា ហើយកូរម្តងទៀតអោយសព្វល្អមុននឹងចាក់ចូលខ្ទះ
• បន្ទាប់មកទៀត យើងចាក់ប្រេងរសជាតិរបស់មីជាតិ ចូលក្នុងខ្ទះជាមួយប៊ឺបន្តិចអោយក្ដៅ ហើយដាក់មីជាតិ ដែលឆុងរួចចូលចៀន រាយមីជាបន្ទះមូល
• ដល់ត្រឹមនេះ យើងចាក់ពងមាន់ ដែលលាយគ្រឿងពីលើមីដែលកំពុងចៀន រួចដាក់សាច់ក្រក និងស្លឹកខ្ទឹមហាន់តូចៗរោយពីលើ
• ចុងក្រោយ យើងបិទគម្រប ទុកអោយឆ្អិនសព្វល្អរយៈពេល២នាទី។
បន្ទាប់ពីចម្អិន!
ជាធម្មតាយើងញ៉ាំភីហ្សារបស់អឺរ៉ុប តែឥឡូវយើងមកសាកភីហ្សារសជាតិខ្មែរម្ដង។ យើងសង្ឃឹមថាបងប្អូន នឹងចូលចិត្តមុខម្ហូបជាមួយមីជាតិ ហើយកុំភ្លេចតាមដានការចម្អិនក្រោយៗទៀត។
តើធ្លាប់ញ៉ាំ ភីហ្សាដែលធ្វើអំពីមីពីមុនមកដែរឬទេ? ថ្ងៃនេះមីជាតិសូមណែនាំមុខម្ហូបពិសេស ដែលធ្វើអំពីមីជាតិ គឺមីជាតិ ភីហ្សា។ ចង់ដឺងថាការចំអិនមានរបៀបបែបណាខ្លះនោះ ចូលរួមទស្សនា វីដេអូ នៃការចម្អិនរបស់ Master Chef កញ្ញា ទាំងអស់គ្នា៖#អាថ៍កំបាំងមីជាតិ
Posted by មីជាតិ – Mee Chiet on Friday, May 15, 2020