មីជាតិសាច់គោ ឆ្នាំងដី
មុខម្ហូបទី៣ មានឈ្មោះថា “មីជាតិសាច់គោ ឆ្នាំងដី”
គ្រឿងផ្សំ៖
• មីជាតិខគោ ១ កញ្ចប់
• សាច់គោ ១ខាំកន្លះ (150g)
• ខ្ទឹមបារាំង កន្លះខាំ (50g)
• ក្រសាំងទាប កន្លះខាំ (50g)
• សណ្តែកដី កន្លះស្លាបព្រាបាយ
របៀបចម្អិន៖
ឥឡូវ យើងមកមើលរបៀបចម្អិនទាំងអស់គ្នា៖
• ជាដំបូង យើងហាន់សាច់គោ 150g ជាដុំជ្រុងៗ រួចដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងដី
• បន្ទាប់មក យើងដាក់ខ្ទឹមបារាំងដែលហាន់ជាសរសៃតូចៗ ជាមួយនឹងសាច់គោ ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងដី
• ឥឡូវយើងលាយគ្រឿងស៊ុបមីជាតិ និងប្រេងរសជាតិរបស់មីរសជាតិខគោ ពាក់កណ្តាលកញ្ចប់ និងស្ករសកន្លះស្លាបព្រាបាយ ដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងដី
• បន្ទាប់ទៀត យើងដាក់ឆ្នាំងដីលើចង្ក្រាន ហើយកូរចម្អិនរយៈពេលប្រមាណ ៥នាទី
• មុននឹងដាក់មីជាតិចូល យើងត្រូវឆុងមីអោយទុន រួចទុកអោយស្ងួតទឹកសិន ទើបអាចដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងដីជាមួយគ្នា
• ក្រោយពីដាក់មីជាតិចូលក្នុងឆ្នាំងដីរួច យើងដាក់ក្រសាំងទាបចូលហើយច្របល់អោយសព្វ
• ជាចុងក្រោយ ដើម្បីអោយម្ហូបមានរសជាតិកាន់តែប្រសើរ យើងអាចរោយសណ្ដែកដីពីលើមុននឹងញុំា។
បន្ទាប់ពីចម្អិន!
យើងអាចពិសារសាច់គោឆ្នាំងដីនេះពេលណាក៏បាន ហើយក៏អាចពិសារជំនួសបាយទៀតផង។ យើងសង្ឃឹមថាបងប្អូន នឹងចូលចិត្តមុខម្ហូបជាមួយមីជាតិ ហើយសូមកុំភ្លេចតាមដានមុខម្ហូបថ្មី
បន្ទាប់ទៀតផង ។
ដើមសប្តាហ៍នេះ កម្មវិធី អាថ៍កំបាំងមីជាតិ នឹងចែករំលែក អាថ៍កំបាំងនៃការចម្អិនម្ហូប លំដាប់ មេចុងភៅធំ ឬ Master Chef ដែលអ្នកទាំងអស់គ្នាអាចធ្វើតាមបានយ៉ាងងាយស្រួល។ តោះ! ចង់ដឹងថាមុខម្ហូប មីជាតិសាច់គោ ឆ្នាំងដី មានរូបរាង ក៏ដូចជាមានរសជាតិឆ្ងាញ់យ៉ាងណានោះ! សូមតាមដានវីដេអូខាងក្រោមទាំងអស់គ្នា៖#អាថ៍កំបាំងមីជាតិ
Posted by មីជាតិ – Mee Chiet on Sunday, May 10, 2020